TISZTSÉGVISELŐK, ÖNKÉNTESEK

Elnökség

Fehérváry Tünde

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének elnöke

Szolnokon születtem 1961. április 26-án. Születésemkor a mozgató központ oxigénhiánya miatt súlyosan mozgássérült lettem. Két járó bottal tanultam meg járni 10 évesen, és már elmúltam 30 éves, amikor elkezdtem használni az elektromos kerekesszéket. Két gyermekem van, boldog édesanya és nagymama vagyok.

Szüleim és családom mindent elkövetett azért, hogy gyermekként és felnőttként is teljes életet élhessek. Úgy neveltek, mint bármely más gyereket, önállóságra tanítottak, hittek bennem és megtanítottak hinni önmagamban, ennek köszönhetően nem éreztem, hogy más vagyok, mint a többiek. 
Több mint harminc éve foglalkozok fogyatékos emberekkel, különböző szervezetek munkatársaként, és mint magánember is. Szerencsés vagyok, mert nekem a munkám a hivatásom. Sorstársi tanácsadó, nonprofit ügyintéző és szociális asszisztens szakmai végzettségeket szereztem az elmúlt tíz évben.

Az ÉN IS VAGYOK! Egyesületet azért alapítottuk meg sorstársaimmal, mert úgy éreztük, hogy az egyes emberek hatalmas harcokat vívnak fogyatékos gyermekükért, családtagjukért és önmagukért, de csak ideig-óráig tudnak sikereket elérni, és azt is csak egy-egy területen. Vannak olyanok is, akik nem tudnak harcolni, vagy belefáradtak az állandó küzdelembe. Személyes célomnak tartom, hogy a már megszerzett tapasztalatokat, információkat és módszereket megosszam azért, hogy ne kelljen minden sorstársamnak végigjárni ezt a küzdelmes utat. Érezzék az érintettek, hogy nincsenek egyedül, tudják, hogy közösen sokkal nagyobb eredményeket érhetünk el.

Egyesületünkben valamennyien tisztségviselők, önkéntesek feladatunknak tekintjük, hogy képviseljük a súlyosan-, halmozottan mozgásfogyatékos embereket, segítsünk abban, hogy olyan megoldásokat találjunk melyekkel, sokkal hatékonyabban leszünk képesek megoldani olyan problémákat, melyek sok sorstársunkat érintenek, oly módon, hogy közben mindig ott áll az ember, aki része a közösségnek, akiért létrejöttünk.

Gyárfás Edit

 Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének elnökhelyettese 

Jászladányon születtem 1956. augusztus 29-én. Gyermek- és fiatalkoromat teljesen egészségesen éltem meg. 1975-ben motorbaleset következtében, egyik pillanatról a másikra teljesen mozgásképtelenné váltam.
Rehabilitációnak köszönhetően, igaz hogy három végtagom lebénult, de egykezes kerekesszékkel képes voltam helyváltoztatásra. A kezdeti nehézségek legyőzése után, szüleim és a családtagjaim segítő figyelmességének köszönhetően - 1996 óta elektromos kerekesszékkel - teljesen önálló életet élek.

Amióta belecsöppentem, érdekel a mozgássérültek élete. 1997-ben felkérésre megalapítottam a megyei Egyesület tagjaként a Mozgássérültek Jászladány helyi Csoportját, amelyet 13 évig vezettem. A képzéseken való részvételek lehetővé tették, hogy sorstársi tanácsadó-és segítő, esélyegyenlőségi és érdekvédelmi ismereteket szerezhessek és a segítségért hozzám forduló embereknek, sorstársaimnak is igazi segítséget nyújthassak. A közösséghez való tartozás nagyon sok embernek segített a mindennapokon. Sok felvetődő problémát is könnyebben tudtunk megoldani egységes fellépésünk által.

Az ÉN IS VAGYOK! Egyesületet azért is alapítottuk, hogy a halmozottan sérült, súlyos mozgássérült gyermekek, fiatalok és felnőtt személyek esélyegyenlőségét (közlekedés, tanulás, munka és szabadidő eltöltés terén) segítse, és érdekképviseletüket ellássa. Alapjában véve én egy megértő optimista ember vagyok. Szeretnék sorstársaimnak igazi segítséget nyújtani tapasztalataimat felhasználva, hogy ne kelljen minden sorstársamnak ugyanabba a zsákutcába bemenni.

Egyesületünk önkéntesek segítségével igyekszik felkutatni azokat a sorstársainkat, akik otthon élnek egyedül, társ és barátok nélkül. Nekik is szeretnénk segíteni abban, hogy közösséghez tartozhassanak, hiszen egy jó lélekmelengető beszélgetés, egy közös programon való részvétel hatalmas közérzetjavító lehet.
A közösségnek meghatározó szerepe van az ember életében. Ezért is szeretnénk, hogy csatlakozzatok hozzánk! Várunk mindenkit!

Magonyné dr. Gulyás Éva

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének felügyelő bizottsági tagja

Születésemtől fogva mozgássérült vagyok és a férjem is az volt.
Egyetemet végeztem, jogászként dolgoztam a közigazgatásban, kórházban és nyugdíjas korom ellenére ma is aktív ügyvéd vagyok.

Vallom, hogy a civil összefogás és érdekképviselet a nagy- és kisközösségek működésének szerves része, de nagy segítség az egyén számára is. Hosszú évekig részt vettem a mozgáskorlátozottak szervezeti életében, de "elhidegültünk" egymástól. Örülök, hogy mégis tartozhatom olyan közösséghez, amellyel egy a sorsom. Tanulhatunk egymástól, segíthetünk egymásnak. Egy barátom azt mondta: "Mi az, hogy mozgáskorlátozott? Egy madárhoz képest minden ember mozgáskorlátozott!" Csakhogy ő nem ült még kerekesszékben, nem állta útját három lépcsőfok vagy nem talált leküzdhetetlennek húsz métert!

Ilyen hátránnyal emberi életet élni vagy erre megtanítani a gyakran halmozottan hátrányos embereket, no ez a feladat! Bízom benne, hogy a mi egyesületünk ebben segíteni tud.
Fogyatékosságom ellenére szerencsés vagyok. A szüleim úgy neveltek és végig arra készítettek fel, hogy az életben nélkülük, önállóan kell helytállnom. Hálás vagyok nekik, hogy nem "szerettek túl", nem nézték el a lazaságot és állapotomra tekintettel nem adtak felmentést a kötelezettségek alól. Kihozták belőlem a maximumot, így az életemet teljes önállóságban élhettem. Szerencsés vagyok abban is, hogy megtaláltam életem párját, akivel negyedszázada élünk boldog házasságban. A férjem 25 éves korában elszenvedett motorbaleset következtében lett mozgássérült, de megszervezte és évtizedekig működtette a mozgáskorlátozottak nemzetközi fotópályázatát.

Hiszem, hogy a mi egyesületünk is hozzájárul a fogyatékosságunkból eredő hátrány leküzdéséhez és segít a teljes élet élésében.

Gombár Lászlóné
Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének titkára

Szolnokon születtem 1963 november 21-én. Születésemkor a mozgató központ oxigénhiánya miatt mozgássérült lettem. Két gyermekem van, boldog édesanyának mondhatom magam. Fogyatékosságom ellenére szerencsés vagyok. Közgazdasági Szakközépiskolát végeztem. Vállalati könyvelő és statisztikus vagyok.
Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületénél adminisztrátorként dolgozom. A civil szervezetekkel, azon belül az Egyesületek és Alapítványok munkájával 2007-ben ismerkedtem meg. A civil összefogás és érdekképviselet a nagy- és kisközösségek működésének szerves része, de nagy segítség az egyén számára is.

Örülök, annak, hogy tartozhatom egy olyan közösséghez, amellyel egy a sorsom. Tanulhatunk egymástól, segíthetünk egymásnak, együtt dolgozhatunk azért, hogy minél több családhoz eljussanak majd azok a szükséges tájékoztató anyagok és programok, amik egyaránt megkönnyítik a gyerekek és a szülők életét. Remélem, segítségére leszek a sorstársaimnak!

Gáspárné Szalai Mária

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének felügyelő bizottság elnöke

Szolnokon születtem 1955. aug. 03.-án. A Verseghy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, majd a szarvasi Óvónőképző Főiskolán diplomáztam.
A pályán eltöltött 40 év után 2015.márciusától élvezem a korkedvezményes nyugdíjas élet munkás perceit.

Gyermekemet, Tóth J. Krisztiánt 15 éve egyedül nevelem. Őt 14 éves korában agyvérzés érte, majd 10 évi Budapesten tanult és rehabilitáción vett részt.2007-től bekapcsolódott a szolnoki MEOSZ munkáiba, mint ifjúsági koordinátor.
2007-től én is vállaltam közösségi munkát: szervező lettem a "Segítünk OÉK." egyesületnél, és segítőként részt vettem a MEOSZ-os ifik rendezvényein.
2014-től átléptem az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérültek Egyesületébe tagként. Fiam 2013 óta az egyesület ifi vezetője.
Nyugdíjasként halmozom a munkákat, az Önkéntes Centrumban és a Vakok és Gyengén látók Egyesületében is önkénteskedem.

Kovács Sándor György 

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének elnökségi tagja

Több, mint negyed évszázada születtem Kecskeméten, 1989. október 04-én multiplex fejlődési rendellenességgel, végtaghiánnyal. Nyárlőrincen élek kertes családi házban. 2008-ban érettségiztem jeles eredménnyel a Kandó Kálmán Szakközépiskolában Kecskeméten, itt szereztem továbbá 2009-ben postai ügyintéző technikus szakmát kiváló minősítéssel. A technikusi bizonyítvány megszerzése után azonban nem kezdtem el dolgozni, hanem felvételiztem a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatika karának osztatlan matematikatanár szakára. A matematika iránti szeretet és elhivatottság ösztönzött arra, hogy ezt a pályát válasszam.

Tanítás és tanulás mellett azonban számos más dologgal is foglalkozom! Többek között a helyi ifjúsági klub vezetője vagyok, ahol számos kulturális és sportprogrammal próbálom színesebbé tenni a falu fiataljainak életét, és kimozdítani őket a hasznos, ám olykor káros virtuális világból. A helyi színjátszókör oszlopos tagja vagyok. Továbbá a nyárlőrinci mozgáskorlátozottak csoportjának küldöttje is vagyok, ahol főként rendezvény lebonyolításokban segítkezek, illetve számos pályázati lehetőséget próbálok kihasználni - általában sikeresen - a faluban élő mozgássérült fiataloknak és időseknek.

Végtaghiányom szerencsére lehetővé teszi, hogy abszolút teljes életet éljek, viszont nagyon fontosnak tartom a súlyos mozgássérültek önzetlen támogatását és segítését. Ezért is vállaltam az ÉN IS VAGYOK! Egyesületnél már a megalakulástól kezdve önkéntes munkát, és 2015. június óta pedig elnökségi tagja vagyok az egyesületnek. Számomra legnagyobb motivációt a sikerélmény jelenti, melynek szellemében igyekszem segíteni az egyesület működését és munkáját.

Nagy Erika

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének elnökségi tagja

Az egyesület tagja vagyok 2014 óta. Egy gyermekem van, Gábor, aki halmozottan sérült. Miatta léptem be az egyesületbe. Szeretnék másokon is segíteni, ahogy tudok. Ápolásin vagyok, de mellette dolgozom is, de minden rendezvényünkön részt veszek, ahol tudok segítek. 

Gál Mihályné

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének felügyelő bizottsági tagja

Olyan családban nőttem fel, legkisebb gyerekként, ahol a nővérem halmozottan sérült. Így már gyerekként megtapasztaltam milyen egy sérült ember mellett élni és segíteni.

Férjhez mentem, 2 leánygyermek anyukája lettem. GYES után Budapesten egy óvodában helyezkedtem el, dajkaként. Tizenkét évet dolgoztam egy olyan kerületben, ahol sok nehéz sorsú gyerekekkel foglalkoztam.

Szolnokra költözésem után a Liget úti iskolában helyezkedtem el 2004-ben. Itt fogyatékos gyerekekkel foglalkozom. 2010-ben a nővérem gondnokságát átvállaltam és azóta velem él. Így a munkám és a privát életem is sérült emberek és gyerekek körül mozog. Ismerem a mindennapjaikat, problémáikat, életvitelüket.

Azért szeretek ebben az Egyesületben is lenni, mert közösek a problémáink és sok mindent megtudunk oldani, és megbeszélni.

Önkéntesek

Ádám Ildikó
segítő, adományszervező

Bozsik Aranka
segítő, adományszervező

Csizolszki Bettina
segítő

Domokos Henriett
honlapszerkesztő

Gál Gabriella
segítő

Fehérváry Péter
programszervező, informatikai háttérfelelős, médiafelelős, honlapszerkesztő, dizájner, gépkocsivezető, segítő 

Liska Zlatica
programszervező

Mészáros Ákos
segítő

Mészáros Gabriella
pszichológus, szakmai segítő

Pillió Mihály
segítő  

Tóth J. Krisztián
ifjúsági tagozatvezető

Vincze Ágnes
segítő, kézműves foglalkozások vezetője

Vincze József
segédeszköz karbantartó