TISZTSÉGVISELŐK, ÖNKÉNTESEK

Elnökség

Fehérváry Tünde

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének elnöke

Szolnokon születtem 1961. április 26-án. Születésemkor a mozgató központ oxigénhiánya miatt súlyosan mozgássérült lettem. Két járó bottal tanultam meg járni 10 évesen, és már elmúltam 30 éves, amikor elkezdtem használni az elektromos kerekesszéket. Két gyermekem van, boldog édesanya és nagymama vagyok.

Szüleim és családom mindent elkövetett azért, hogy gyermekként és felnőttként is teljes életet élhessek. Úgy neveltek, mint bármely más gyereket, önállóságra tanítottak, hittek bennem és megtanítottak hinni önmagamban, ennek köszönhetően nem éreztem, hogy más vagyok, mint a többiek. 
Több mint harminc éve foglalkozok fogyatékos emberekkel, különböző szervezetek munkatársaként, és mint magánember is. Szerencsés vagyok, mert nekem a munkám a hivatásom. Sorstársi tanácsadó, nonprofit ügyintéző és szociális asszisztens szakmai végzettségeket szereztem az elmúlt tíz évben.

Az ÉN IS VAGYOK! Egyesületet azért alapítottuk meg sorstársaimmal, mert úgy éreztük, hogy az egyes emberek hatalmas harcokat vívnak fogyatékos gyermekükért, családtagjukért és önmagukért, de csak ideig-óráig tudnak sikereket elérni, és azt is csak egy-egy területen. Vannak olyanok is, akik nem tudnak harcolni, vagy belefáradtak az állandó küzdelembe. Személyes célomnak tartom, hogy a már megszerzett tapasztalatokat, információkat és módszereket megosszam azért, hogy ne kelljen minden sorstársamnak végigjárni ezt a küzdelmes utat. Érezzék az érintettek, hogy nincsenek egyedül, tudják, hogy közösen sokkal nagyobb eredményeket érhetünk el.

Egyesületünkben valamennyien tisztségviselők, önkéntesek feladatunknak tekintjük, hogy képviseljük a súlyosan-, halmozottan mozgásfogyatékos embereket, segítsünk abban, hogy olyan megoldásokat találjunk melyekkel, sokkal hatékonyabban leszünk képesek megoldani olyan problémákat, melyek sok sorstársunkat érintenek, oly módon, hogy közben mindig ott áll az ember, aki része a közösségnek, akiért létrejöttünk.

Gombár Lászlóné

 Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének elnökhelyettese 

Szolnokon születtem 1963 november 21-én. Születésemkor a mozgató központ oxigénhiánya miatt mozgássérült lettem. Két gyermekem van, boldog édesanyának mondhatom magam. Fogyatékosságom ellenére szerencsés vagyok. Közgazdasági Szakközépiskolát végeztem. Vállalati könyvelő és statisztikus vagyok.
Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületénél adminisztrátorként dolgozom. A civil szervezetekkel, azon belül az Egyesületek és Alapítványok munkájával 2007-ben ismerkedtem meg. A civil összefogás és érdekképviselet a nagy- és kisközösségek működésének szerves része, de nagy segítség az egyén számára is.
Örülök, annak, hogy tartozhatom egy olyan közösséghez, amellyel egy a sorsom. Tanulhatunk egymástól, segíthetünk egymásnak, együtt dolgozhatunk azért, hogy minél több családhoz eljussanak majd azok a szükséges tájékoztató anyagok és programok, amik egyaránt megkönnyítik a gyerekek és a szülők életét. Remélem, segítségére leszek a sorstársaimnak!

Dr. Hegedűs Emese

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének titkára

Szolnokon születtem 1981 november 7.-én. Gyermekkorom óta szívügyem az esélyegyenlőség és a mindenkit megillető emberi méltósághoz való jog. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végeztem jogászként, gazdasági és jogi szakfordítóként, valamint mesterdiplomát szereztem nemzetközi és európai befektetési szakjogászként angol nyelven.

Az angolon kívül németül beszélek folyékonyan, valamint spanyolul és koreaiul tanulok. Hobbim a vers- és novellaírás

Az ÉN IS VAGYOK Egyesületnek köszönhetően sok érdekes és értékes emberrel ismerkedtem meg. Szívesen segítek másoknak mind a jog mind a fordítás területén.

Nagy Erika

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének elnökségi tagja

Az egyesület tagja vagyok 2014 óta. Egy gyermekem van, Gábor, aki halmozottan sérült. Miatta léptem be az egyesületbe. Szeretnék másokon is segíteni, ahogy tudok. Ápolásin vagyok, de mellette dolgozom is, de minden rendezvényünkön részt veszek, ahol tudok segítek. 

Fehérváry Péter

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének elnökségi tagja

Szüleim mozgássérültek, így "beleszülettem" a mozgássérült életbe. Édesanyám baráti- és munkakapcsolatai is sok fogyatékos személyt, szervezetet ismertetett meg velem. Így, amikor szóba került az ÉN IS VAGYOK! Egyesület alapítása mondhatni adta magát, hogy alapító tagja legyek az Egyesületnek.

Az alapítás után - amint lehetőség volt arra, hogy hivatalosan is önkénteseket fogadjon az Egyesület - egyből önkéntese is lettem az Egyesületnek. Programok, rendezvények szervezésében, lebonyolításában vettem részt elsőnek. Az évek múlásával a programok szakmai részébe is belátásom nyílt, így ötleteimmel, tanácsaimmal is segítettem az Egyesület munkáját. 2017. májusában történt egy súlyos balesetem, aminek következtében haza költöztem, így rendszeresen részt vettem az Egyesület mindennapi tevékenységeiben.

Az otthon töltött idő alatt autodidakta módon képeztem magam az informatikában. Az Egyesület logóit, kiadványait, weboldalát szerkesztem. Ezen kívül a közösségi oldalakat menedzselem, a rendezvényeken fényképezek, videózok, az elkészült nyersanyagokból a videókat is én készítem.

2018-as karácsonyi rendezvénykor történő tisztújító közgyűlésen a Tagjaink megválasztottak elnökségi tagnak, a munkám elismerésül. Az új tisztségemben továbbra is hasznos tagja vagyok Egyesületünknek és lelkiismeretesen végzem munkámat.

2020. januárjától az ÉN IS VAGYOK! Egyesületnél dolgozok.

Szabó Jólán

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének felügyelő bizottság elnöke

N/A

Gáspárné Szalai Mária

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének felügyelő bizottsági tagja

Szolnokon születtem 1955. aug. 03.-án. A Verseghy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, majd a szarvasi Óvónőképző Főiskolán diplomáztam.
A pályán eltöltött 40 év után 2015.márciusától élvezem a korkedvezményes nyugdíjas élet munkás perceit.
Gyermekemet, Tóth J. Krisztiánt 15 éve egyedül nevelem. Őt 14 éves korában agyvérzés érte, majd 10 évi Budapesten tanult és rehabilitáción vett részt.2007-től bekapcsolódott a szolnoki MEOSZ munkáiba, mint ifjúsági koordinátor.
2007-től én is vállaltam közösségi munkát: szervező lettem a "Segítünk OÉK." egyesületnél, és segítőként részt vettem a MEOSZ-os ifik rendezvényein.
2014-től átléptem az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérültek Egyesületébe tagként. Fiam 2013 óta az egyesület ifi vezetője.
Nyugdíjasként halmozom a munkákat, az Önkéntes Centrumban és a Vakok és Gyengén látók Egyesületében is önkénteskedem.

Magonyné dr. Gulyás Éva

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének felügyelő bizottsági tagja

Születésemtől fogva mozgássérült vagyok és a férjem is az volt.
Egyetemet végeztem, jogászként dolgoztam a közigazgatásban, kórházban és nyugdíjas korom ellenére ma is aktív ügyvéd vagyok.
Vallom, hogy a civil összefogás és érdekképviselet a nagy- és kisközösségek működésének szerves része, de nagy segítség az egyén számára is. Hosszú évekig részt vettem a mozgáskorlátozottak szervezeti életében, de "elhidegültünk" egymástól. Örülök, hogy mégis tartozhatom olyan közösséghez, amellyel egy a sorsom. Tanulhatunk egymástól, segíthetünk egymásnak. Egy barátom azt mondta: "Mi az, hogy mozgáskorlátozott? Egy madárhoz képest minden ember mozgáskorlátozott!" Csakhogy ő nem ült még kerekesszékben, nem állta útját három lépcsőfok vagy nem talált leküzdhetetlennek húsz métert!
Ilyen hátránnyal emberi életet élni vagy erre megtanítani a gyakran halmozottan hátrányos embereket, no ez a feladat! Bízom benne, hogy a mi egyesületünk ebben segíteni tud.
Fogyatékosságom ellenére szerencsés vagyok. A szüleim úgy neveltek és végig arra készítettek fel, hogy az életben nélkülük, önállóan kell helytállnom. Hálás vagyok nekik, hogy nem "szerettek túl", nem nézték el a lazaságot és állapotomra tekintettel nem adtak felmentést a kötelezettségek alól. Kihozták belőlem a maximumot, így az életemet teljes önállóságban élhettem. Szerencsés vagyok abban is, hogy megtaláltam életem párját, akivel negyedszázada élünk boldog házasságban. A férjem 25 éves korában elszenvedett motorbaleset következtében lett mozgássérült, de megszervezte és évtizedekig működtette a mozgáskorlátozottak nemzetközi fotópályázatát.
Hiszem, hogy a mi egyesületünk is hozzájárul a fogyatékosságunkból eredő hátrány leküzdéséhez és segít a teljes élet élésében.

Önkéntesek

Ádám Ildikó
segítő, adományszervező

Bozsik Aranka
segítő, adományszervező

Csizolszki Bettina
segítő

Domokos Henriett
honlapszerkesztő

Gál Gabriella
segítő

Fehérváry Péter
programszervező, informatikai háttérfelelős, médiafelelős, honlapszerkesztő, dizájner, gépkocsivezető, segítő 

Liska Zlatica
programszervező

Mészáros Ákos
segítő

Mészáros Gabriella
pszichológus, szakmai segítő

Pillió Mihály
segítő  

Tóth J. Krisztián
ifjúsági tagozatvezető

Vincze Ágnes
segítő, kézműves foglalkozások vezetője

Vincze József
segédeszköz karbantartó