ADÓ 1%

Köszönjük, hogy felajánlásával segíti hiánypótló, értékteremtő munkánkat!

Tevékenységeinkkel fogyatékos sorstársaink számára lehetőség nyílik az egyenlő esélyű hozzáférés megvalósítására az élet minden területén. Minden évben a működésünkhöz és szakmai programjainkhoz elengedhetetlen támogatást nyújt az Ön Adó1% felajánlása.

Tagjaink érdekében és az ő részvételükkel végzett munkánkról folyamatosan tájékoztatjuk tagjainkat, támogatóinkat, látogatóinkat honlapunkon és közösségi oldalainkon. Az eddigi évek Adó1% adományainak felhasználásáról weboldalunk ide vonatkozó részén olvashat többet.

Adószámunk:
18337653-1-16

Fontos, hogy a felajánlásról legkésőbb 2024. május 21-ig rendelkezni kell, az személyi jövedelemadó bevallástól függetlenül is.
Az SZJA 1+1%-áról - függetlenül az szja-bevallás módjától - a bevallással együtt vagy külön is lehet rendelkezni. A nyilatkozat a lenti módokon nyújtható be:

  • az e-SZJA webes felületen, online kitöltve vagy
  • az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját is kitöltve vagy
  • külön, a 23EGYSZA nyomtatvány kitöltésével, ami a lenti gombra kattintva nyitható meg.
    A Civil kedvezményezett adószámához már előzetesen be lett írva Egyesületünk adószáma, Önnek csak a személyes- és a további adatokat kell kitöltenie.

Papíralapon benyújtható postán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain:

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját is kitöltve,
  • az e-SZJA felület kitöltőprogramjával készített és kinyomtatott nyilatkozaton,
  • a 23EGYSZA jelű nyomtatványon vagy azonos adatokkal a nyilatkozaton, továbbá
  • 2023. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, ha az vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

További információ az Adó1+1% rendelkezésről a NAV weboldalán olvasható.